Menu
Uw winkelmandje is nog leeg

Eeste druk Het leven en bedryf van den heere Michiel de Ruiter

€ 0,00

Eigenschappen
Staat: Tweedehands
Verzending of afhalen: Verzending of afhalen

Productomschrijving
Uit prive collectie, grote zeldzame eerste druk van Het leven en bedryf van den heere Michiel de Ruiter, Geeraert Brandt 1687 geheel compleet inclusief alle gravures in een goed en mooi gebonden originele ongerestaureerde staat. Mooie originele velum omslag met blindstempels en titel tekst op de rug met ganzenveer pen aangebracht.

Amsterdam, Wolfgang, Waesberge, Boom, van Someren and Goethals, 1687. Gedrukt door Pieter en Joan Blaeu in 1686. Folio (33cm x 22cm x 9cm), met gegraveerde titel pagina , portret van de Ruyter en 7 etsen van dubbele pagina’s en een grote dubbel uitvouwbare door Sebastiaen Stoopendaal en één ets van Joseph Mulder en kanttekeningen langs de tekst.

Een zeldzame originele eerste druk van de biografie van Nederlandse zeeheld Admiraal Michiel Adriaansz. de Ruyter (1607-1676). Het betreft een originele Nederlandse uitgave in goede staat nog goed gebonden in de originele vellum band met blindstempel.

Voor dit werk gebruikte Brandt verschillende originele documenten van de Ruyter’s zoon, vrienden en bekenden en officiële overheidsdocumenten. Dit resulteerde in een boek wat niet enkel is gebaseerd op correcte informatie, maar werd ook nog eens een cultboek onder de bevolking.

Alden & Landis 687/21; Cat. NHSM, p. 843; Sabin 7405; for the author: NNBW VI, cols. 184-187.

  • Vanaf € 50 gratis verzending NL
  • Klantenservice, bel of app ons!
  • Veilig online betalen met iDEAL
  • Snelle verzending, 1 werkdag levertijd
  • Wisselend assortiment, wij kopen ook in
Misschien ook interessant: