Menu
Uw winkelmandje is nog leeg

Adri Pieck houtsnede "'t asylke te loosdrecht"

€ 249,95

Eigenschappen
Staat: Tweedehands
Verzending of afhalen: Verzending of afhalen

Productomschrijving
Adri Pieck houtsnede " 't asylke te utrecht " Uit haar eigen atelier afmeting 25x17cm

Adriana Jacoba (Adri) Pieck (Scheveningen, 29 april 1894 – Hollandsche Rading, 5 april 1982) was een Nederlands schilder en tekenaar.

Ze kreeg de eerste tekenlessen van haar vader en vervolgens van Willem Knip. Ze studeerde onder Carel Dake aan de Rijksacademie (1909-1911). Ze schilderde, aquarelleerde en tekende in pastel onder meer landschappen, dieren en portretten. Pieck hield zich ook bezig met batikken, voor de tentoonstelling De Vrouw 1813-1913 zond ze kussens, een teacosy en een kleedje in.[3] Ze verhuisde in 1919 met haar zus naar Maartensdijk, Gretha overleed het jaar erop.

Pieck was lid van de Kunstenaarsvereniging Sint Lucas en de Gooische Schildersvereniging. Ze exposeerde meerdere malen, een aantal keer samen met haar zus. Ze was vegetariër en leefde sober, omringd door haar dieren. De opbrengst van haar werk ging veelal naar goede doelen voor dieren. Pieck overleed enkele weken voor haar 88e verjaardag. Ze werd bij haar zussen begraven op de N.H.-begraafplaats in Lage Vuursche.

Uit haar nalatenschap werd een stichting opgericht, die sinds 1989 de Gretha en Adri Pieckprijs uitreikt.

  • Vanaf € 50 gratis verzending NL
  • Klantenservice, bel of app ons!
  • Veilig online betalen met iDEAL
  • Snelle verzending, 1 werkdag levertijd
  • Wisselend assortiment, wij kopen ook in
Misschien ook interessant: