Menu
Uw winkelmandje is nog leeg

Cartoon van F.M. (Ferdinand) van Wensen, dobberen op zee (leger illustratie)

€ 165,00

Eigenschappen
Staat: Tweedehands
Verzending of afhalen: Alleen afhalen

Productomschrijving
Originele cartoon / illustratie van F.M. van Wensen met titel: Dobberen op zee.

gemaakt in opdracht voor Ministerie van Defensie t.b.v. handboeken, instructieboeken en tijdschriften het betreft een al dan niet gepubliceerd stuk tijdens de koude oorlog.

Afmeting 25cm x 15,5cm

Ferdinand Marie van Wensen (Den Haag, 13 maart 1928) was een cliché-tekenaar en illustrator. Hij maakte honderden tekeningen voor Ministerie van Defensie ten behoeve van tijdschriften, handboeken en instructieboeken, posters en drukwerk. Daarnaast deed hij commerciële fotografie en maakte hij reclameontwerpen, waaronder posters en verkeersborden voor het bedrijfsleven.
Carrière

Ferdinand Marie van Wensen begon in 1951 als cliché-tekenaar bij Frits Lugt in Den Haag. In datzelfde jaar begon hij ook met commerciële fotografie. In 1957 volgde een eervolle vermelding voor twee foto's van een fotoprijsvraag in het tijdschrift Cement. Van Wensen startte in 1958 op de redactie van Legerkoerier, en werd derde bij een ontwerpwedstrijd van het ministerie van Oorlog.

In de jaren 60 werden illustraties en tekeningen gepubliceerd in diverse tijdschriften en bladen, zoals tijdschrift Veilig Vliegen en De Infantarist. In 1964 kreeg Van Wensen een dankbetuiging van het Britse Ministerie van Defensie in Londen en de Koninklijke Luchtmacht in Duitsland voor F.O.D. Stickers.

In 1971 ontwierp Van Wensen een verkeersbord van spelende kinderen voor de Nederlandse vereniging bescherming van voetgangers.
 

  • Vanaf € 50 gratis verzending NL
  • Klantenservice, bel of app ons!
  • Veilig online betalen met iDEAL
  • Snelle verzending, 1 werkdag levertijd
  • Wisselend assortiment, wij kopen ook in
Misschien ook interessant: