Menu
Uw winkelmandje is nog leeg

1763 Manuscript verkoop Fluitpolder met groot lakzegel Hof van Holland

Koop bij ons veilig dankzij het Webwinkelkeur Keurmerk!
€ 0,00

Eigenschappen
Staat: Tweedehands
Verzending of afhalen: Alleen afhalen

Productomschrijving
Manuscript betreffende verkoop stuk grond in de fluitpolder met tekst in zwarte inkt op perkament, ca. 41 x 52 cm met grote rode lakzegel Hove van Holland.
Het manuscript gaat tussen verkoper “Petronella van Oostdijk” (weduwe van “Theodorus Wilhelmus de Bije”) en koper “Dirk de Haan” betreffende landbouwgrond gelegen in de “Fluijtpolder onder de” Heerlijkheijd van Veur ”, dd 28 juli 1763 (Den Haag) & ondertekend door (notaris)“ R: V: Bleiswijk ”.

Het betreft een document van waarvan een blad op de voor en achterzijde bescheven en de ander alleen op de voorzijde. De achterzijde is zichtbaar door een uitsparing in de passe partout. Het geheel is professioneel ingelijst in een diepe lijst waardoor het lakzegel ook niet tegen het glas zit, zeer mooi object!

Afmeting document 50x40cm, afmeting lijst 73x63cm

De Fluitpolder: De “Fluijtpolder” was een polder in het gebied van de voormalige gemeente “Veur” (tegenwoordig Leidschendam-Voorburg) in de provincie Zuid-Holland.

Het zegel en de aanhef Gesien bij den hove van Holland: Het Hof van Holland, ook wel Raad van Holland of Hof van Holland, Zeeland (en West-Friesland) genoemd, was een instelling met voornamelijk raadslieden die de landsheer, de graaf van Holland bijstond bij het uitoefenen van zijn gezag in het graafschap Holland. In specifieke zin wordt deze naam ook gebruikt voor het hoogste gerechtshof in het graafschap Holland.

  • Vanaf € 50 gratis verzending NL
  • Klantenservice, bel of app ons!
  • Veilig online betalen met iDEAL
  • Snelle verzending, 1 werkdag levertijd
  • Wisselend assortiment, wij kopen ook in
Misschien ook interessant: