Menu
Uw winkelmandje is nog leeg

18e eeuw kloosterklok kerkklok luidklok met houten ophang in stoel

Koop bij ons veilig dankzij het Webwinkelkeur Keurmerk!
€ 0,00

Eigenschappen
Staat: Tweedehands
Verzending of afhalen: Verzending of afhalen

Productomschrijving
Torenklokje uit de 18e eeuw ooit gehangen in een klein voormalig klooster. De klok heeft nog zijn originele ophang met houten trekinrichting en het geheel is geplaatst in moderne pasgemaakte ijzeren klokkenstoel voor het plaatsen aan een (buiten)muur. Uiteraard kan deze klok met zijn originele bevestigingspunten ook weer in een klokken torentje gemonteerd worden.

De klok heeft een mooie heldere klank en is voorzien van zijn originele smeedijzer elementen en originele houten trekinrichting met gevlochten touw, de klok is omstreeks 1730 gemaakt.

De klok is in een modern stalen frame (stoel) geplaatst en kan zo gebruiksklaar aan de muur worden gehangen, monteerd u de klok tegen de gevel dan is een afdakje er boven aan te raden. De klok kan ook zonder stoel met zijn originele bevestiging weer in een torentje worden gehangen.

De hoogte van het frame / stoel is 50cm, de doorsnee van de bronzen klok is 23 cm.

De bronzen bel heeft op sommige plaatsen nog zwarte lak, dit is in de oorlogsjaren gebeurt als vermomming, de bel moest voor gietijzer doorgaan en dat is uiteindelijk ook gelukt, natuurlijk kan deze resterende lak verwijder worden als u een mooie glimmende bel wilt. De bel heeft tot eind jaren 80 trouw dienst gedaan en heeft daarna altijd opgelsagen gelegen op een zoldertje. 

 

  • Vanaf € 50 gratis verzending NL
  • Klantenservice, bel of app ons!
  • Veilig online betalen met iDEAL
  • Snelle verzending, 1 werkdag levertijd
  • Wisselend assortiment, wij kopen ook in
Misschien ook interessant: