Menu
Uw winkelmandje is nog leeg

Nederlands M22 Bezard kompas, genummerd en gemerkt D.v.O

Koop bij ons veilig dankzij het Webwinkelkeur Keurmerk!
€ 0,00

Eigenschappen
Staat: Tweedehands
Verzending of afhalen: Verzending of afhalen

Productomschrijving
Zeer schaars Nederlands M22 Bezard kompas, uitgegeven en gemerkt door D.v.O. (Departement van Oorlog). De maker is de Duitse firma Lufft te Stuttgart. Dit type kompas was ook in gebruik bij de Duitse Wehrmacht en het Franse Leger

Dit militaire kompas is van 1939-1940 en betreft de Nederlandse uitvoering, het heeft op de gradenschaal de NL aanduidingen N (Noorden) NO - NW - W - enz. staan en de tekst "RICHTING" op de buitenkant deksel.

Uitgegeven door het D.v.O. en genummerd 6579 en op het scharnier de tekst 29 RI het heeft toebehoord aan militair B van den Dikkenberg van het 29e Regiment Infanterie (bekend om Slag om de Grebbeberg) hij was officier of hoger van rang.

Info:

De kompasroos van dit grote model is verdeeld in 64 hoofdverdelingen van 100 duizendste met onderverdeling van 50 duizendste. Het kleine model, dat niet door defensie werd versterkt heeft een verdeling van 360 graden.

Bij het kompas hoort een van zacht bruin leder vervaardigd tasje met klep en drukknoopsluiting en een draagkoord. Het kompas behoorde tot de uitrusting van alle officieren en reserve-officieren van de Infanterie en van de onderofficieren boven de rang van sergeant, voor zover zij een tactisch commando voerden.

  • Vanaf € 50 gratis verzending NL
  • Klantenservice, bel of app ons!
  • Veilig online betalen met iDEAL
  • Snelle verzending, 1 werkdag levertijd
  • Wisselend assortiment, wij kopen ook in
Misschien ook interessant: